Περισσότερη προστασία προσφέρει η διπλή χρήση μάσκας  (υφασμάτινη πάνω από τη χειρουργική), σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε μια στενή επαφή ιδίως σε κλειστό χώρο η καλύτερη δυνατή προστασία προκύπτει όταν και οι δύο άνθρωποι φορούν διπλή μάσκα, την υφασμάτινη πάνω από τη χειρουργική. Αυτό σημαίνει πως η χρήση διπλής  μάσκας μιας υφασμάτινης πάνω από μια απλή χειρουργική, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την προστασία από τη μόλυνση της μύτης ή του στόματος από τον  κορωνοϊό. Όπως υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κρατούν μακριά έως το 80% των δυνητικά μολυσμένων σωματιδίων του αέρα,. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η αποτελεσματικότητα μιας μάσκας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με το πόσο καλά είναι προσαρμοσμένη στο πρόσωπο του, κάτι που εξαρτάται τόσο από τη συμπεριφορά του ίδιου, όσο και από την μορφολογία του προσώπου του. Γενικά πάντως, μια απλή χειρουργική μάσκα μιας χρήσης από μόνη της φάνηκε να έχει αποτελεσματικότητα περίπου 40% έως 60% στο να κρατά μακριά τα σωματίδια, ενώ από μόνη της μια υφασμάτινη μάσκα έχει αποτελεσματικότητα γύρω στο 40%.

Το βασικό όφελος της διπλής μάσκας είναι ότι η υφασμάτινη μειώνει σημαντικά τα κενά γύρω από τη χειρουργική μάσκα, ώστε από κοινού να εφαρμόζουν καλύτερα στο πρόσωπο. Όταν γίνεται το αντίθετο, δηλαδή η χειρουργική φοριέται πάνω από την υφασμάτινη, τότε πάλι αυξάνεται η προστασία, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ