Περισσότερη υπευθυνότητα απέναντι στον κορωνοϊό – Ένα νέο lockdown δεν είναι εύκολη λύση

Σε ισχυρό δίλλημα έχει εξελιχθεί η διασπορά της πανδημίας  στη χώρα μας και το πόσο αντέχει η ελληνική κοινωνία ένα νέο lockdown.  Ουσιαστικά το θέμα είναι πόσο αποτελεσματικό θα είναι, αφού τελικά η μόνη λύση για να περιοριστεί αυτός ο ιός, είναι να εφαρμόζουμε όλοι μας καθημερινά και με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα. Να φοράμε μάσκα, να πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  παρότι έχει την εμπειρία ενός πετυχημένου lockdown την Άνοιξη, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί εύκολα και προκρίνουν ως μόνο δρόμο την στήριξη των μέτρων από την κοινωνία, για το καλό όλων μας. . Θα είναι μεγάλο το κόστος για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή από έναν νέο μαζικό περιορισμό .

Έτσι προς το παρόν δεν έχει παρθεί απόφαση για ένα τέτοιο βήμα – καραντίνας χωρίς όμως να αποκλείεται , αφού η πανδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη . Η διασπορά είναι σε υψηλά επίπεδα και υπάρχει ανησυχία για το πόσο θα αυξάνεται όσο προχωράει το Φθινόπωρο και θα έχουμε αντικειμενικά μεγαλύτερο συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους. Το σύστημα Υγείας δεν είναι  καθόλου σίγουρο ότι θα μπορούσε να αντέξει ένα πραγματικά μεγάλο κύμα βαριών περιστατικών. Ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να αυξάνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση δείχνει να προκρίνει αντί για τα οριζόντια μέτρα την προσπάθεια να εμπεδωθούν μαζικές αλλαγές συμπεριφοράς στο τρίπτυχο «ατομική υγιεινή – μάσκες – αποστάσεις», σε συνδυασμό με την μαζική τηλεργασία και τον περιορισμό των μαζικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ