Πιλοτικά γραφεία αρχικά σε ένα Α.Τ σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής για περιστατικά ενδοικογενειακής βίας – Δήλωση Υπουργού

To Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε χθες τις κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, μετά και απο τα συνεχή περιστατικά αυτής της μορφής βίας.

«Για την Κυβέρνηση το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα. Είναι ένα θέμα που αποφασίσαμε να φέρουμε στο φως. Να ενθαρρύνουμε τα θύματα, να δημιουργήσουμε δομές υποδοχής και υποστήριξής τους, να μιλήσουμε ανοιχτά και να δράσουμε» επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έναρξη της εκδήλωσης . Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .
Ο Υπουργός  εξήγγειλε τη δημιουργία πιλοτικών γραφείων σε αστυνομικά τμήματα, όπου «εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό θα υποδέχεται με τρόπο οργανωμένο τις καταγγελίες και τα θύματα». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας». Πρόσθεσε δε ότι «τα πιλοτικά γραφεία θα δημιουργηθούν αρχικά σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής ενώ η επιλογή των τμημάτων έγινε με μία σειρά κριτηρίων, μεταξύ των οποίων ο πληθυσμός της περιοχής που βρίσκεται το τμήμα, ο αριθμός των καταγγελιών, οι δυνατότητες των Τμημάτων».
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, το πρώτο πιλοτικό γραφείο στη Δυτική Αθήνα θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι .
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι με τις δράσεις που αναπτύσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες «να ανοίξουν τα στόματα, τα θύματα να καταγγείλουν τη βία». Ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η υποστήριξη των θυμάτων αποτελεί καθήκον μας. Δεν θα αφήσουμε τη ντροπή, τον προβληματισμό, αλλά και τον φόβο για περαιτέρω θυματοποίηση να εμποδίσουν τη φωνή των θυμάτων. Θα γίνουμε η φωνή τους, θα ξέρουν πως θα βρουν προστασία, υποστήριξη και αποτελεσματική διαχείριση της καταγγελίας τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ