Πληρώστε εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας για να αποφύγετε τα «τσουχτερά» πρόστιμα ; ή καταθέστε τις πινακίδες – Λήγει στις 26/2 η παράταση που δόθηκε

Η παράταση που έδωσε η κυβέρνηση στη πληρωμή των τελών  κυκλοφορίας , λόγω της πανδημίας, λήγει στις  26 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων ή να κατατεθούν οι πινακίδες για όσους δεν θέλουν να κυκλοφορούν  με αυτοκίνητο.

Αν δεν πληρωθούν εγκαίρως, τότε οι ιδιοκτήτες θα έρθουν αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα. Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας πρακτικά διπλασιάζει το ποσό πριν το πρόστιμο, καθώς ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Φέτος, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσω εφαρμογής στο κινητό, χωρίς ωστόσο να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η ΑΑΔΕ μάλιστα συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

 Με ποιους τρόπους μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

Εάν διαθέτουν κωδικούς taxisnet:

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet:

  • Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Κατάθεση πινακίδων 

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας «myCAR» της ΑΑΔΕ και δεν χρειάζεται να κάνετε επίσκεψη στις Εφορίες. Διευκρινίζεται πως όταν ολοκληρωθεί η  διαδικασία, θα πρέπει  οι πινακίδες αφαιρεθούν από τα οχήματα και  να κρατηθούν.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας, ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ