Πλησιάζουμε δειλά – δειλά τον αριθμό των κρουσμάτων που θα μας επιτρέψει να βγούμε και από την 2η καραντίνα , χωρίς όμως εφησυχασμό

Όλο και πιο κοντά στον αριθμό που θα μας επιστρέψει να βγούμε και από την δεύτερη καραντίνα  βρίσκεται η χώρα μας.  Με τον σημερινό αριθμό των 904 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, διαφαίνεται στην ατμόσφαιρα μια μικρή αισιοδοξία ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα και πως τα μέτρα και οι θυσίες όλων αποδίδουν , με στόχο το κοινό καλό, την προστασία της δημόσιας Υγείας. Βέβαια θα συντελέσουν και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες για να λήξουν  ή να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και αυτό προβλέπεται να πάρει καιρό. Καίρια θα είναι η συμβολή του εμβολίου, που αναμένεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις συγκρίσεις , για πρώτη φορά μετά τα τέλη Οκτωβρίου, έπεσε κάτω από τα 1.000. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε. Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα κρούσματα της Κυριακής  είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αφού το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

Βέβαια, η χαραμάδα αισιοδοξίας προκύπτει από τη σύγκριση των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες Κυριακές. .

Από την άλλη μεριά, την απαισιόδοξη, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τους 100, τη στιγμή που και οι διασωληνωμένοι  έφθασαν ξανά τους 600.

101 είναι οι θάνατοι που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο  και 3.003 θάνατοι έχουν καταγραφεί  συνολικά στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ