“Πνοή Δημιουργίας” στο Δ.Σ Κορινθίων: “Άδικο και αποσπασματικό το τεχνικό πρόγραμμα “

φωτο αρχείου

Για τις θέσεις του συνδυασμού του στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων μας ενημερώνει ο επικεφαλής  της “Πνοής Δημιουργίας” κ. Νίκος Σταυρέλης μέσω του F :

“ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ 2022”
“Στη τοποθέτησή μου κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος με τα έργα και δράσεις της Δημοτικής Αρχής για το 2022 τόνισα:
Ακούγοντας τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να εκθέτουν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 νόμιζα ότι ζούσα σε virtual reality (εικονική πραγματικότητα) φορώντας 3D headsets, μονοπωλώντας σε κάθε φράση τη λέξη ΘΑ.
Εμείς ως παράταξη, υποβάλαμε πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και του 2021. Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε ούτε στο ελάχιστο η πρότασή μας αυτή.
Κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να σας προτείνουμε και να μην ακούτε τίποτα.
Όμως και αυτά που ψηφίσατε εσείς στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 πραγματοποιήσατε ελάχιστα.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 2020 υλοποιήσατε το τεχνικό πρόγραμμα σε ποσοστό μόλις 17,8% (20.672.000€ τεχνικό πρόγραμμα – 3.955.000€ πληρωθέντα).
Όσον αφορά το 2021 και μέχρι 18/10/21 επί τεχνικού προγράμματος 22.806.940€ υλοποιήσατε μόλις 12,98% (πληρωθέντα 2.962.135€)
Τώρα επί της ουσίας
-Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των παλιών εργολαβιών, με μεγάλο ποσοστό ανολοκλήρωτων έργων. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας.
-Όσον αφορά τα νέα έργα βλέπουμε το γνωστό τροπάριο «Οδοποιίες». Καλές και οι οδοποιίες , αλλά ανάπτυξη μόνο με άσφαλτο δεν έρχεται.
Είναι άδικο επίσης διότι σε πάρα πολλές κοινότητες δεν προβλέπεται τίποτα απολύτως (Κόρφος, Κατακάλι, Γαλατάκι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος, Σπαθοβούνι, Κουταλάς, Μαψός, Άσσος, Λέχαιο, Περιγιάλι, Ξυλοκέριζα, Σολομός, Εξαμίλια), όπως βεβαίως και μέσα στην πόλη της Κορίνθου και τις συνοικίες (Ποσειδωνία, Συνοικισμός, Αγία Άννα κλπ).
Ουσιαστικά προβλέπονται οκτώ νέα έργα, (εκτός της κατηγορίας Οδοποιία), (Πανσιόν αδέσποτων ζώων, πράσινο σημείο, ανάπλαση Κάτω Άσσου, πεζοδρόμια Κορίνθου κλπ.). Και αυτά αποσπασματικά. Η εκτίμησή μας είναι ότι από αυτά τα έργα δεν θα καταφέρετε να δημοπρατήσετε ούτε τα μισά. Και φυσικά δεν μιλάμε να τα ολοκληρώσετε, διότι δεν έχετε ολοκληρωμένες μελέτες δημοπράτησης. Χάσατε πολύτιμο χρόνο για την εκπόνηση μελετών. Δεν κάνατε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για να προκύψουν μεγάλα και σημαντικά έργα, πρωτίστως στα παραλιακά μέτωπα.
Στον τομέα του Πολιτισμού δεν βλέπουμε απολύτως κανένα έργο (ούτε Πολιτιστικά Κέντρα στα χωριά Κλένια, Άγ. Βασίλειο, Χιλιομόδι, Λέχαιο, Άσσο, Γαλατάκι, ούτε Μουσείο Μικρασιατών στο Συνοικισμό).
Στον τομέα του Αθλητισμού μόνο ένα κονδύλι 400.000€ αόριστο για Κατασκευή αθλητικών χώρων. Πού και τι; Ελάχιστο.
Πού είναι το κλειστό Γυμναστήριο που τόσο ανάγκη έχει η Κόρινθος;
Απολύτως τίποτα για τη Δημοτική Αγορά. Πάει περίπατο η υπόσχεσή σας και οι εξαγγελίες σας.
Με τους ρυθμούς αυτούς αν θα πιάσετε απορροφητικότητα 30% από τα προτεινόμενα έργα το 2022 θα είσθε ικανοποιημένοι.
Ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι το 30% θα το ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό.
Του τόνισα ότι σημείωσα την ημερομηνία της δήλωσης με νόημα.
Εμείς θα καταψηφίσουμε την πρότασή σας διότι διαφωνούμε με τη συλλογιστική σας. Θα επιφυλαχθούμε στην Οικονομική Επιτροπή να ψηφίσουμε την δημοπράτησή τους ένα-ένα όταν θα έρχονται για έγκριση, εφόσον φυσικά θα πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (άδειες, μελέτες κλπ).”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ