Ποιά είναι τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά και τους φοιτητές;

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας  χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερ αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές και φοιτητές.

Όπως είπε:  «Αυτή την στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνάει το 82%. Και στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση. Αρκεί; Όχι. Θα το πω ευθέως δεν αρκεί και είναι καθήκον όλων μας, της κάθε μιας και του καθενός που είναι σε αυτή την αίθουσα να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν.

Για το πώς προστατεύουμε πρώτα τα ίδια, για το πώς τα θωρακίζουμε πολύ περισσότερο μέσω του εμβολίου.  Στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, είμαστε στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12-14 ετών. Στα Πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πολύ πιο υψηλά και μάλιστα άλλαξαν εντός της τελευταίας εβδομάδος. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι το ποσοστό των φοιτητών που έχει ήδη εμβολιαστεί με μια δόση ή έχει νοσήσει είναι 73%. Σήμερα το πρωί είναι πάνω από 75,5% στους φοιτητές. Στο προσωπικό, πάνω από 87% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Στα μέλη ΔΕΠ, πάνω από 91% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ