Ποιές ήταν οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις στη θητεία της Άνγκελα Μέρκελ ;

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , που αποχωρεί μετά από 16 χρόνια στη εξουσία , όπως η ίδια τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Deutsche Welle, όπως αναφέρει σήμερα το ethnos.gr , η  προσφυγική κρίση αλλά και η κρίση της επιδημίας του κορονοϊού είναι οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε στη  θητεία της .  Συγκεκριμένα είπε: «Τα δύο γεγονότα τα οποία θεωρώ ότι αποτελούσαν τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν πρώτον ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που έφθασαν εδώ το 2015 – δεν θέλω να μιλάω για κρίση, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι – και δεύτερον η πανδημία του κορονοϊού. Ίσως αυτές να ήταν οι κρίσεις στις οποίες είδαμε ξεκάθαρα πώς οι άνθρωποι επηρεάζονται άμεσα και πώς οι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή. Για μένα, αυτές ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις».

Σχετικά με το προσφυγικό η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία το 2015 είχε τονίσει αισιόδοξα ότι «θα τα καταφέρουμε», πλέον υποστηρίζει στη συνέντευξή της ότι «τα καταφέραμε».

Η  καγκελάριος παραδέχεται ότι «δεν πήγαν όλα όπως θα έπρεπε, αλλά ήταν μεγάλη επιτυχία το πόσοι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί στη Γερμανία και πόσοι ζουν και εργάζονται ακόμη στη χώρα». «Ναι, τα καταφέραμε. Και εννοώ “εμείς”, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Γερμανία που βοήθησαν να τα καταφέρουμε», προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ