Ποιές οι αντιδράσεις και ποιές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στα παιδιά;

Ενημερώνοντας σήμερα  τους δημοσιογράφους για την πορεία του κορωνοϊού η Πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια για τα παιδιά . Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ethnos.gr , σημείωσε, ότι όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που κατεγράφησαν στις ΗΠΑ ήταν ήπιες και χωρίς μόνιμες βλάβες.

«Τα παιδιά συμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας έναντι του Covid» τόνισε η κα Θεοδωρίδου. “Ο εμβολιασμός στα παιδιά είναι ασφαλής όπως καταγράφεται και από τα στοιχεία του CDC με δεδομένα από τις ΗΠΑ από 7 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε παιδιά 5 έως 11 ετών”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια, μεταξύ άλλων ” Τα δεδομένα προέρχονται από τις ΗΠΑ. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, στις ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί πάνω από 7 εκατομμύρια δόσεις σε παιδιά 5-11 ετών. Καταγράφηκαν 3.233 αναφορές.

Η μέση ηλικία ήταν 9 ετών και η κατανομή με βάση το φύλο ήταν μισά-μισά. Το 97% των περιπτώσεων μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι πέντε συνηθέστερες αντιδράσεις ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πυρετός, μυαλγία και κεφαλαλγία. Κατάτι περισσότερες ήταν με τη δεύτερη δόση. Ωστόσο ήταν ήπιες και παροδικές. Λιγότερο από το 10% των παιδιών απουσίασε από το σχολείο και λιγότερο από το 1% ζήτησε τη συμβουλή γιατρού.

Με βάση τα στοιχεία, 8 περιπτώσεις πληρούσαν τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας, εκ των οποίων τα 6 έγιναν μετά τη δεύτερη δόση. Σε όλες τις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ήπια και υποχώρησαν ταχύτατα με πλήρη αποκατάσταση του παιδιού.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ