Ποια είναι τα συμπτώματα του κρυολογήματος, της γρίπης και του κορωνοϊού; Μάθετε να τα ξεχωρίζετε γιατί έρχεται Χειμώνας..

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ  ανάρτησε στην σελίδα της στο F ένα πολύ χρήσιμο όσο και επίκαιρο άρθρο σχετικά με τα  τα συμπτώματα του κρυολογήματος, της γρίπης και του κορωνοϊού. Όλοι αναρωτιόμαστε πώς θα ξεχωρίζουμε αυτούς τους τρεις ιούς ώστε να ξέρουμε αλλά και προφυλασσόμαστε . Ας διαβάσουμε λοιπόν  τι αναφέρουν οι ειδικοί:

«Α. ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ:

Τα συμπτώματα εμφανίζονται, συνήθως, σταδιακά και αφορούν σε φτέρνισμα, καταρροή και πονόλαιμο. Σπάνια εκδηλώνεται πυρετός ή πονοκέφαλος.

Β. ΓΡΙΠΗ

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται γρήγορα και αφορούν σε πυρετό, ξηρό βήχα, πονοκεφάλους και μυαλγίες. Σπάνια, παρατηρείται πονόλαιμος και καταρροή, ενώ ποτέ δεν εμφανίζεται φτέρνισμα ή δύσπνοια.

Γ. ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας και απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μερικές φορές εκδηλώνονται μυαλγίες, πονοκέφαλος, δύσπνοια και παροδική κόπωση και σπανιότερα διάρροια και καταρροή. Η εκδήλωση των συμπτωμάτων κυμαίνεται από ήπια μέχρι έντονη, ενώ σε περίπτωση συνύπαρξης κορωνοϊού και γρίπης αυξάνεται σημαντικά η θνησιμότητα. Για το λόγο αυτό συνιστάται το εμβόλιο έναντι του Η1Ν1 σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και σε άτομα μεγάλης ηλικίας».

Να θυμίσουμε πως ο αντιγριπικός εμβολιασμός ξεκίνησε αλλά προτεραιότητα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι Υγιείς ομάδες του πληθυσμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ