Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 13 χρόνια για την δολοφονία και τον βιασμό της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον

Ισόβια κάθειρξη στον 28χρονο Γιάννη Παρασκάκη  για την ανθρωποκτονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον  και 13 έτη για τον βιασμό της, αποφάσισε Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Ήταν ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την πρωτοφανή αγριότητά του και είχε διαπραχθεί στην Κρήτη.

Το Δικαστήριο, όπως διαβάζουμε στο in.gr ,  απέρριψε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής που ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Σε ό,τι αφορά στις ποινές, ο εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και 1000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της κατοχής μιας πτυσσόμενης ράβδου και φυλάκιση 4 μηνών.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε  προσπαθήσει να αποδεχθεί το δικαστήριο το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της σημασίας των πράξεών του.  Ωστόσο τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης έδειξαν  ότι ο 28χρονος είχε συνείδηση του τί έκανε. Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του αποδέχθηκε την δολοφονία, υποστήριξε όμως ότι ήταν ατύχημα και ότι δεν είχε βιάσει την Αμερικανίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ