Ποιοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ;

Επίδομα ύψους 350 ευρώ δικαιούνται να λάβουν φέτος ορισμένοι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις Γενικών ή Επαγγελματικών λυκείων. Το επίδομα αφορά μεταξύ άλλων στους υποψήφιους που μετακινούνται μακριά από τα σπίτια τους για να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα σε όλες τις περιοχές. Όπως προβλέπεται και έχει ανακοινωθεί,  τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος κατατίθενται μετά τη λήξη των εξετάσεων, μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλε την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχος είναι ο υποψήφιος ο οποίος συμμετέχει κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου στο σύνολο των δηλωμένων στην αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων.

Εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα.

Επιπλέον, ορίζεται ότι δεν καθίσταται δικαιούχος, υποψήφιος ο οποίος θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Καθίστανται δικαιούχοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ