Ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι που αποφασίστηκε να συνεχιστεί η καραντίνα και τις γιορτές;

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχιστούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα  και την περίοδο των γιορτών , σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών .

Θυμίζουμε τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στη σημερινές ανακοινώσεις , όπου μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι συνεχίζεται η απαγόρευση των μετακινήσεων από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και πως τελικά δεν ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου : «Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη» σημείωσε ο κος Πέτσας δίνοντας την εικόνα συμπερασματικά τονίζοντας «πως το γεγονός ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν έχουμε αποσυμφόρηση των νοσοκομείων δεν επιτρέπει την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε.»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η επιστημονική κοινότητα είναι επιφυλακτική στην άρση των μέτρων .Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, όπως διαβάζουμε στο in.gr,  δύο βασικοί λόγοι συνεχίζουν να προβληματίζουν την επιτροπή για άρση μέτρων:

Ιδιαίτερα ψηλή πληρότητα των ΜΕΘ μέχρι και σήμερα

  • Μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα
  • Είπε ακόμη: «Τόσο η επιδημιολογική εικόνα όσο και η πληρότητα του ΕΣΥ δεν είναι συγκρίσιμα με το Μάιο. Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση, πρέπει να υπολογίζουμε την κόπωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και το χειμώνα. Όμως έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες κλίνες». «Το ερώτημα είναι ποια είναι η αύξηση των κρουσμάτων που μπορούμε να αντέξουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Η ευρεία άρση των μέτρων θα είχε συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ