Πολλά τα καμένα αμνοερίφια και βοοειδή στην ανατολική Μάνη- Συγκλονιστική φωτογραφία

Είναι συγκλονιστική η φωτογραφία που έχει αναρτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα αιγοπρόβατα μέσα στη φωτιά , μισοκαμένα να μην ξέρουν που να πάνε για να σωθούν, από την μανία της φωτιάς.  Εξίσου συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έκανε γνωστά η Περιφέρεια , σύμφωνα με πρώτα στοιχεία της ΔΑΟΚ Λακωνίας, που σε σύνολο 5.500 αμνοεριφίων και 600 βοοειδών στην πληγείσα περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης κάηκαν -κατά δήλωση των κτηνοτρόφων και προέδρων κοινοτήτων- 120 αμνοερίφια και 7 βοοειδή.

Οσον αφορά στις ανάγκες για ζωοτροφές, οι αρμόδιες ΔΑΟΚ ανά πληγείσα από τις πυρκαγιές Περιφερειακή Ενότητα, έδωσαν τα εξής στοιχεία:

– Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Οι ανάγκες σε χονδροειδείς ζωοτροφές, λόγω καταστροφής των βοσκοτόπων, ανέρχονται σε 25 τόνους την εβδομάδα

– Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: α) πλήρες μίγμα ζωοτροφών αιγοπροβάτων 50 τόνοι την εβδομάδα, β) πλήρες μίγμα ζωοτροφών βοοειδών 20 τόνοι την εβδομάδα, γ) 1.200 μπάλες τριφύλλι την εβδομάδα. Η υπηρεσία επισημαίνει, ωστόσο, ότι επειδή η καταγραφή είναι σε εξέλιξη ενδεχομένως να απαιτηθεί να διπλασιαστούν οι πιο πάνω ποσότητες.

– Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: α) μίγμα αιγοπροβάτων 14.175 κιλά την εβδομάδα, β) σανός, 3.543 μπάλες ανά εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ