Πολύτιμες οδηγίες για την προστασία μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα

Η βροχή όπως φαίνεται θα μας επισκεφθεί και αυτή την εβδομάδα και είναι φυσικό αφού είμαστε μέσα στον Χειμώνα. Όμως, όπως όλα τα φυσικά φαινόμενα, απαιτεί την ανάλογη προσοχή και εγρήγορση από την πλευρά μας για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Γι’ αυτό οι υπεύθυνοι μας υπενθυμίζουν:

Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές της κατοικίας σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Αποφεύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ή της βροχόπτωσης, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. 15 εκατοστά ορμητικού νερού αρκούν για να παρασύρουν έναν άνθρωπο.

Αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας, των υπηρεσιών του Δήμου κ.λπ.

Προφυλαχθείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Αποφεύγετε τη διέλευση ή την παραμονή κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ