Πρωτοβουλία «Νοιαζόμαστε» της ΝΔ: Στηρίζουμε το έργο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Τα γραφεία της «Σχεδίας» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας.  Η «Σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η παράδοση κλινοσκεπασμάτων και στρωμάτων για συνεργάτες του περιοδικού. Τα στελέχη της ΝΔ, αφού ξεναγήθηκαν στα γραφεία και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις, αγόρασαν λαμπάδες και είδη δώρων για τις ημέρες του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίστηκε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έχει επεκταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και πλέον εντάσσονται σε αυτό άστεγοι αλλά και γυναίκες θύματα βίας που διαβιούν σε ξενώνες φιλοξενίας. Επιπλέον, θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» μέσω του οποίου άστεγα άτομα μπορούν να βρουν στέγη με επιδότηση ενοικίου και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ