Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Μερικές διευκρινίσεις  για τα νοικοκυριά που εντάχθηκαν

Το Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ του Υπουργείου Περιβάλλοντος  αναμένεται να ξεκινήσει . Πολλά νοικοκυριά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο της τελευταίας προκήρυξης θα πρέπει να γνωρίζουν, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις :

-Οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα πρέπει να γίνουν πριν την υποβολή της αίτησης εκταμίευσης της επιδότησης η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τις αποδείξεις πληρωμής, ψηφιοποιημένες.

– Προκαταβολή από το πρόγραμμα χορηγείται μόνο στην περίπτωση που ο ωφελούμενος έχει εγκεκριμένο δάνειο. Η προκαταβολή ισούται με το 70 % του δανείου (και όχι του επιλέξιμου προϋπολογισμού του έργου).

-Η εξόφληση των δαπανών μπορεί να γίνει και με πιστωτική κάρτα.

-Επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτών καθώς και η υποβολή δαπανών διαφορετικών από αυτές που περιγράφονται στην αίτηση. Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται τα ανώτατα όρια ανά υποκατηγορία παρέμβασης που ορίζονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος.

-Αν το ακίνητο μεταβιβαστεί κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου, χάνει το δικαίωμα των ωφελημάτων του Προγράμματος, δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίσει η αίτηση με άλλον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που το ακίνητο μεταβιβαστεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδεχτεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν λόγω της υπαγωγής της κατοικίας στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ