Πρόγραμμα με δάνεια ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90% επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για την τόνωση της αγοράς.

Αυτή τη στιγμή «τρέχουν» τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ.ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου. Πολύ σύντομα , όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης. Ν. Παπαθανάσης : «Θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο»,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής Yπουργός Ανάπτυξης, προανήγγειλε και το πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%. «Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», σημείωσε. Για την αγορά  ο κ. Παπαθανάσης είπε πως « Πρέπει να δουλέψει η αγορά για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ