Πόσο εκτιμήθηκε η δαπάνη των παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού μας στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη;

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη και για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί από οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη και δύο μονές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για να αποτυπωθεί πλήρως η εικόνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τις πυρκαγιές που την έπληξαν -από τον περασμένο Μάιο και τον Ιούλιο στην Κορινθία, τον Ιούλιο στην Αργολίδα και τον τρέχοντα Αύγουστο στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία. Η σύσκεψη έγινε  μέσω τηλεδιάσκεψης με Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο των  συσκέψεων , όπως έγινε γνωστό, συνοψίστηκε η πρώτη εικόνα από τις ζημιές που έχουν προκληθεί και διατυπώθηκαν οι εκτιμήσεις για τη δαπάνη των παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να αποκατασταθούν υποδομές, να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα και να στηριχθούν οι πληγέντες κάτοικοι, όσον αφορά καταστροφές που υπέστησαν κατοικίες, επιχειρήσεις ή το αγροτικό / κτηνοτροφικό τους κεφάλαιο.

Το σύνολο των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στις σημερινές συσκέψεις προωθήθηκε ήδη από τον Περιφερειάρχη προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Τα ίδια στοιχεία ο Περιφερειάρχης κοινοποίησε επίσης προς τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία, καθώς και προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Για την Κορινθία συγκεκριμένα, εκτιμώνται 1.000.000 ευρώ για παρεμβάσεις μετά την πυρκαγιά στον Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στις 19 του περασμένου Μαΐου, ανέρχεται σε 1,3 εκ ευρώ η δαπάνη παρεμβάσεων στις περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας και Νεμέας που επλήγησαν στις 23 του περασμένο Ιουλίου από πυρκαγιά στο Καλέντζι η οποία επεκτάθηκε στο Σπαθοβούνι, ενώ σε 800.000 ευρώ εκτιμάται η δαπάνη των παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Κορινθίων από την φωτιά που εκδηλώθηκε στις 24 του ίδιου μήνα σε Ανω Αλμυρή, Ρυτό και Ντράσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ