Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί η Κορινθία στο πορτοκαλί και τελικά στο κόκκινο επίπεδο;

Η Κοζάνη βρίσκεται πια στον υψηλότερο επίπεδο κινδύνου στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Έτσι είναι σε εφαρμογή ένα τοπικό lock down  και αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας .

Τα μέτρα που προβλέπονται, μεταξύ άλλων,  είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι 27 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), οι 25 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), 21 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης), και μία στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Η Κορινθία, μέχρι και τα χθεσινά επίσημα στοιχεία, βρίσκεται στο επίπεδο 2 , δηλαδή σε επιτήρηση και τα κρούσματα είναι περίπου 160. Να θυμίσουμε πως και στο νομό μας τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, αφού τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ και υπάρχει κίνδυνος να περάσουμε στο επίπεδο 3 δηλαδή στην αυξημένη επιτήρηση.

Για να μην «χάσουμε την μπάλα» και οδηγηθούμε στο επίπεδο 4 που είναι και το πιο Υψηλό, πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους ανεξαιρέτως πως πρέπει να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας , κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ