Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο; Πόσα άτομα επιτρέπονται;

Μέχρι 4 άτομα επιτρέπεται να επιβαίνουν σε Ι.Χ σε περιοχές «κίτρινες» λόγω κορωνοϊού, όπως η Κορινθία. Αυτό ορίζουν τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που τέθηκαν σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ιδιαίτερα στις περιοχές με πολλά κρούσματα τα μέτρα είναι πιο αυστηρά. Στις «κόκκινες» περιοχές τα άτομα που επιτρέπεται να επιβαίνουν στα αυτοκίνητα είναι  3.

Τι ισχύει όμως  με τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο; Πολλοί δεν γνωρίζουν και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οδηγοί ή συνεπιβάτες δέχτηκαν πρόστιμο 150 ευρώ επειδή δεν ήξεραν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται στο αυτοκίνητο ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται η περιοχή τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ισχύουν εξής: Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.  Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα. Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Στις μοτοσικλέτες, οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ