Πώς θα ταξιδεύουν από σήμερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με πλοίο ή αεροπλάνο

Σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου νέα μέτρα για όσους ταξιδεύουν με πλοίο ή αεροπλάνο και δεν έχουν εμβολιστεί. Η κυβέρνηση αποφάσισε να «σφίξει τον κλοιό» εν’όψει και του τέταρτου κύματος που έρχεται με την μετάλλαξη «Δέλτα» και προσπαθώντας να «χτιστεί» το « τείχος ανοσίας» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μιας που το Φθινόπωρο προβλέπεται δύσκολο.

Πώς θα ταξιδεύουμε

Τα ταξίδια θα γίνονται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, μπορούν να ταξιδέψουν με αρνητικό αποτέλεσμα αποκλειστικά μοριακού ή rapid test.

Από όσους έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου (εφόσον αυτό δεν είναι μονοδοσικό), αλλά και από όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση, απαιτείται επίσης τεστ. Οι ανήλικοι 12 – 18 ετών μπορούν να ταξιδέψουν με οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test, ενώ, για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας περιφερειακής ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα του ταξιδιού.

Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του ταξιδιού.

Για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009) γίνεται δεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Κατά την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ