Πώς μια ανάρτηση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα δίνει δύναμη και ώθηση και στην κορινθιακή επιχειρηματικότητα ;  

Η διαπίστωση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα ότι μετά από διαρκή δουλειά έχει σήμερα επιτευχθεί “σημαντική επιτάχυνση στις απαντήσεις του κράτους για τις πιστοποιήσεις δαπανών έρευνας & ανάπτυξης των επιχειρήσεων”, δεν μπορεί  παρά να  δίνει αισιοδοξία  για ένα βήμα παραπέρα στις επιχειρήσεις της χώρας μας και φυσικά και τις Κορινθιακές επιχειρήσεις και βέβαια να δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Παράλληλα  ξεπερνά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, ένα ακόμη “αγκάθι” για τους επιχειρηματίες που θέλουν να προχωρήσουν και βλέπουν μπροστά τους βήματα “χελώνας”  από την πλευρά του κράτους.  Έγραψε ο Κορίνθιος πολιτικός, μεταξύ άλλων,  στην προσωπική του  σελίδα στο F :

«Όταν τον Ιούλιο του 2019 αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η διαδικασία της πιστοποίησης των δαπανών έρευνας & ανάπτυξης (R&D) για τις επιχειρήσεις κυλούσε με πολύ αργούς ρυθμούς. Για την ακρίβεια η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας εξέταζε τις περιπτώσεις του 2016 δηλαδή με 3χρόνια καθυστέρηση.

Σήμερα, έχουμε πετύχει την σημαντική επιτάχυνση στις απαντήσεις του κράτους για τις πιστοποιήσεις δαπανών έρευνας & ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας σχεδόν 1,5 χρόνο στην διακυβέρνηση της χώρας και πριν ακόμα κλείσουμε το 2020, επισπεύδουμε τις διαδικασίες της πιστοποίησης των δαπανών Ε&Α με αποτέλεσμα να έχουν εξεταστεί όλες οι προτάσεις του 2018 και να έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζονται οι πιστοποιήσεις του 2019.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άλμα προόδου που ξεπερνά γραφειοκρατικά εμπόδια».

«…Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με τις διατάξεις που ψηφίσαμε και τέθηκαν σε ισχύ από 1.9.2020 και αφορούν στην αύξηση του ποσοστού των υπερεκπτώσεων δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (από το 130% το αυξήσαμε στο 200%), διαθέτει ένα ανταγωνιστικότατο επενδυτικό περιβάλλον Ε&Α σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στην Ευρώπη. Σε συνδυασμό με την παραπάνω πρωτοβουλία, η βελτίωση και επίσπευση της διαδικασίας πιστοποίησης δαπανών Ε&Α μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στους στόχους μας.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ