Πώς μπορούν να κερδίσουν οι φορολογούμενοι έκπτωση φόρου για την ανακαίνιση ή επισκευή του σπιτιού τους  το 2020

Μία γενναία έκπτωση φόρου ,  πάνω από 1.500 € θα έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι το 2020 αποφάσισαν, εν μέσω   πανδημίας  να ανακαινίσουν ή να επισκευάσουν το σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση  καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις, οι όροι, η διαδικασία για την «Έκπτωση φόρου για δαπάνες που αφορούν λήψη υπηρεσιών για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων» .H έκπτωση ανέρχεται στο 40% των δαπανών, με ανώτατο όριο τις 16.000 ευρώ.

Δηλαδή, οι φορολογούμενοι για εργασίες της τάξεως των 16.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση 40%, ήτοι 6.400 ευρώ, ποσό το οποίο θα κατανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ενεργοποιείται φέτος με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και θα ισχύσει για τρία χρόνια. Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση για να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου την έκπτωση φόρου θα πρέπει να έχουν αποδείξεις των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει με νόμιμα παραστατικά ,τιμολόγιο ή στοιχείο λιανικής πώλησης για την παροχή υπηρεσιών ενώ η εξόφληση των δαπανών, ανεξαρτήτως του ύψους τους, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ