Ρεπορτάζ : Οινογευσία στη Νεμέα- Νίκος Μπουζίνελος : “Ξεκινήσαμε τις γευστικές δοκιμές με στόχο να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο στο ελληνικό κρασί”

Το κρασί είναι ένα ποτό που είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως λένε οι γνωστές, είναι “ζωντανό” και εννοούν ότι ακόμη και δύο φιάλες ίδιου κρασιού διαφέρουν μεταξύ τους από χρονιά σε χρονιά. Με αυτό το σκεπτικό πολλά οινοποιεία στη Νεμέα πραγματοποιούν οινογευσίες.
Μία οινογευσία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την εταιρεία “Venicos”, στο κτίριο που της παραχωρήθηκε από τον Σύνδεσμο Οινοποιών Π.Ο.Π. Νεμέας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έξι διαφορετικά κρασιά από οινοποιεία της Νεμέας, συνοδεία φαγητού διαφορετικού για κάθε ένα από αυτά. Ο υπεύθυνος κ. Μπουζίνελος Νίκος μας είπε:“Ξεκινήσαμε τις γευστικές δοκιμές με στόχο να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο στο ελληνικό κρασί. Στην αρχή πραγματοποιούσαμε αυτές τις δοκιμές σε ένα παλιό αρχοντικό εδώ στη Νεμέα. Τώρα ετοιμάζουμε έναν καινούριο χώρο στο κτίριο που στεγαζόταν η Εμπορική Τράπεζα και θα μετατρέψουμε το μεγάλο χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο υπόγειο σε κάβα.”. Είπε ακόμη: “Τώρα εκτός από ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, φέρνουμε και γκρουπ τουριστών που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον οινικό τουρισμό. Πιστεύουμε πολύ στην ελληνική παραγωγή και ξέρουμε και αυτό προσπαθούμε να πούμε και στον υπόλοιπο κόσμο ότι τα ελληνικά κρασιά είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως”.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ