Σε αναμονή η Κορινθία για το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού

Με το βλέμμα στραμμένο προς τον τουρισμό είναι η κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένων και των κλάδων της εστίασης και του λιανεμπορίου) , αφού αυτά είναι αλληλένδετα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το άνοιγμα θα είναι και πάλι σταδιακό έως τις 14 Μαΐου και στόχος   είναι έως το τέλος της χρονιάς η χώρα να μπορέσει να προσελκύσει έως 15 εκατ. τουρίστες, δηλαδή το 50% της τουριστικής κίνησης του 2019.

Μέχρι τότε θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, αλλά πάντα με τη προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα  είναι εφικτό από άποψη κρουσμάτων.

Κεντρικό σλόγκαν: «All you want is Greece (το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα), είναι αυτό που θα κυριαρχήσει φέτος στην προσέλκυση  τουριστών.

Οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε τυχαία δειγματοληπτικά τεστ, όπως και πέρυσι. Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, μεθοριακούς σταθμούς). Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η είσοδος στη χώρα ταξιδιωτών που είτε θα έχουν εμβολιαστεί, είτε θα βρίσκονται σε ανοσία λόγω ανάρρωσης από τον Covid-19, είτε θα διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid-19. Επίσης, όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης των επισκεπτών στους δημόσιους χώρους (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.), θα ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες, χωρίς καμία διαφορά ή εξαίρεση.

 Σε αναμονή και η Κορινθία

Ο νομός μας και γενικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσβλέπει στον τουρισμό και φέτος περισσότερο από ποτέ. Καθαρά τουριστικός προορισμός η Κορινθία με επίκεντρο το Λουτράκι αλλά και άλλες περιοχές, όπως η Αρχαία Κόρινθος και η ορεινή Κορινθία. Ήδη οι δήμοι σχεδιάζουν την προβολή της περιοχής τους μέσα από καμπάνιες με δελεαστικές προτάσεις και ελπίζουν στην προσέλκυση τουριστών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συμμετοχές σε  διαδικτυακές εκθέσεις , μέσα ποα τις οποίες προβλήθηκε η περιοχή μας στο εξωτερικό

Απαραίτητη προϋπόθεση να ελαχιστοποιηθούν και τελικά να μηδενιστούν τα κρούσματα και να αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, αφού πάντα η Κορινθία ήταν και είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ