Σε αναμονή των επιδοτήσεων των καταναλωτών για ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό άεριο και πετρέλαιο, λόγω της ακρίβειας

Η ακρίβεια στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αλλά και στο πετρέλαιο που θα χρεώσει τους καταναλωτές με περισσότερα οικονομικά βάρη , έχει θέσει την κυβέρνηση σε εγρήγορση και κινητικότητα και έτσι , τις προσεχείς ημέρες και μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα ήδη έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη ότι η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές με παραπλήσιο ποσό ανά μεγαβατώρα, και πάλι με όριο στην κατανάλωση και με κοινωνικά κριτήρια.

Τέλος για το πετρέλαιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του επιδόματος κατά 20%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ