Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – Συλλήψεις και προφυλακίσεις για εμπρησμούς

Μπορεί οι μεγάλες φωτιές να έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται συνέχεια σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι συλλήψεις για εμπρησμούς, όταν έχει προαναγγελθεί η αυστηροποίηση του νόμου περί εμπρησμού. Το αδίκημα θα είναι πια κακούργημα.

Όπως αναφέρει σήμερα το ethnos.gr , μόνο από την Αστυνομία έγιναν χθες τη νύχτα 216 περιπολίες, οι 50 από αυτές στην Αττική, ενώ  έχουν προγραμματιστεί πολλές περιπολίες .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.

Από τους συλληφθέντες από την αστυνομία 4 έχουν προφυλακιστεί ήδη μετά την προσαγωγή τους στον ανακριτή, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή. Χθες ημεδαπός καταδικάστηκε στη Ζάκυνθο σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, σε μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ