Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή για την επερχόμενη επέλαση του χιονιά  και προτρέπει  να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις

«Ένας χιονιάς είναι. Θα περάσει». Με αυτό το ενθαρρυντικό μήνυμα ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την έντονη κακοκαιρία που αναμένεται στη χώρα μας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σήμερα το απόγευμα.

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη,  συζητήθηκε η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες και επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε από τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους παριστάμενους η ανάγκη για αυξημένη Επαγρύπνηση – Ετοιμότητα – Συνεργασία, ενώ τονίστηκε ότι οι πολίτες πρέπει κατά τις επόμενες ημέρες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον κινούνται με αυτοκίνητο.

 Ο κος Χρυσοχοϊδης είπε μεταξύ άλλων:  «Περιμένουμε σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιονιά με πολύ κρύο, με πολύ παγετό – ένα ιδιαίτερα, φαίνεται, έντονο φαινόμενο.

Γι’ αυτό έγινε μία ευρεία σύσκεψη, με τις Περιφέρειες όλης της χώρας και όλους τους συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, εδώ στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκαν πολύ συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σας παρακαλούμε πολύ, μην κυκλοφορείτε ή περιορίστε τις μετακινήσεις σας όσο γίνεται αυτές τις μέρες που έρχονται…..Να είστε όλοι καλά, να προσέχετε. Θα είμαστε δίπλα σας. Ένας χιονιάς είναι. Θα περάσει».

Να σημειωθεί πως στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος και  οι 13 Περιφερειάρχες .

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίαςαπό βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό
  3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.
  4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ