Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δήμος μέσα απο το F . Θέλοντας να δώσει την  επικινδυνότητα της κατάστασης αναφέρει:
“Για να μην ξαναζήσουμε στιγμές όπως εκείνες τις δύσκολες ώρες που περάσαμε με τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια κι επειδή τις επόμενες ώρες περιμένουμε αυξημένη ένταση των ανέμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, οφείλουμε όλοι να μηδενίσουμε το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Καλούμε τους πολίτες να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό και να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση εκτός επαρχιακού οδικού δικτύου και ειδικότερα μέσα από σε δάση, δασικούς και αγροτικούς δρόμους και δρυμούς (ΦΕΚ 138Α/05.08.2021). Τέλος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, απευθύνουμε έκκληση προς όλους για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο δυνατόν.
Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή την Πολιτική Προστασία στο 112.
Η ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών για όλη την Επικράτεια είναι εξαιρετικά επείγουσα, λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη και θέτουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και την Υγεία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ