Σε μέτριο Επίπεδο η Κορινθία (Επίπεδο 2) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19

Ενεργοποιήθηκε ο  Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr .

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων  πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η Κορινθία προς το παρόν, βρίσκεται στο Επίπεδο 2, μέτριο.

  • Μεταξύ όσων προβλέπονται είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, ενώ για τις συναθροίσεις προβλέπονται τα εξής:
  • Λήψη μέτρων για περιορισμό συναθροίσεων ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση των όμορων περιοχών και του συνόλου της χώρας .
  • Έως 9 άτομα με μάσκες
  • Τήρηση απόστασης 1.5 μ
  • Σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.
  • Για τα σχολεία ισχύει η χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 4 ετών, ενώ για Τα Πανεπιστήμια , τηλεκπαίδευση για μαθήματα σε τμήματα με πάνω από 50 φοιτητές και διά ζώσης για τμήματα μέχρι 50 φοιτητές .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ