Σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Helios» συμμετείχε ο Παναγιώτης Νίκας – Το Πρόγραμμα θα βαρύνει το κοινωνικό ταμείο του ΕΣΠΑ της κάθε Περιφέρειας

Σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Helios» συμμετείχε την Δευτέρα 12 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης  Νίκας. Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε για πρώτη ενημέρωση από την Υφυπουργό Μετανάστευσης &Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, σχετικά με το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα HELIOS σκοπό έχει την ένταξη στην ελληνική κοινωνία των δικαιούχων διεθνούς προστασίας δια της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης τους, μέσω:

  • της υποστήριξης της στέγασης
  • των μαθημάτων ένταξης (ελληνική γλώσσα, κοινωνικές δεξιότητες κ.ά.)
  • της προώθησης στην αγορά εργασίας, μέσω συνεδρίων εργασιακής συμβουλευτικής και
  • της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της προώθησης της κοινωνικής συνοχής.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κεντρικής πολιτικής για τη διαχείριση του εν λόγω θέματος, διότι η βοήθεια και η υποστήριξη προς τους νόμιμους πρόσφυγες απαιτεί κεντρικές αποφάσεις και καθοδήγηση.
Στη σύσκεψη αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα βαρύνει το κοινωνικό ταμείο του ΕΣΠΑ της κάθε Περιφέρειας.
Συμφωνήθηκε σε επόμενη τηλεδιάσκεψη να δοθούν οδηγίες από το Υπουργείο προς τις Περιφέρειες, σχετικά με το πρόγραμμα «Ηelios» και στη συνέχεια να υπάρξει νέα συζήτηση για τη συμμετοχή των Περιφερειών στο εν λόγω πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ