Σημαντικές ρυθμίσεις για αρμονική οικογενειακή & επαγγελματική ζωή  συζητήθηκαν σε  Διαδικτυακή συνάντηση της Ν.Δ με εργαζόμενες γυναίκες

Διαδικτυακή συνάντηση διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία με θέμα «Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στην εργασία». Σε αυτήν γυναίκες που εργάζονται και επιχειρούν στη χώρα μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων .

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα ενημέρωσαν για όλες τις πτυχές του νέου εργασιακού νομοσχεδίου εστιάζοντας σε σειρά ρυθμίσεων που οδηγούν στη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την άρση αντικινήτρων για την πρόσληψη γυναικών, όπως:

* Τη θέσπιση μέτρων για την αποτροπή φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.
* Την εισαγωγή δικαιώματος προσαρμογής της εργασίας στις ανάγκες των γονέων και φροντιστών παιδιών ηλικίας έως 12 ετών.
* Τη θέσπιση κανόνων για την τηλεργασία και του «δικαιώματος στην αποσύνδεση». Η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μετά τη Γαλλία και την Ιταλία, που νομοθετεί την αναγνώριση του δικαιώματος και τη λήψη σχετικών μέτρων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
* Τη γονική άδεια 4 μηνών (με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για 2 μήνες) που θα δίνεται όχι μόνο στη μητέρα αλλά και στον πατέρα για κάθε παιδί.
* Τη θεσμοθέτηση άδειας πατρότητας 14 ημερών.
* Την προστασία του νέου πατέρα από την απόλυση για 6 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ