Σοκάρει η πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες – Τι οδήγησε τον δράστη στην πράξη αυτή; Η κατάσταση των Μητροπολιτών

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών βρίσκεται και κρατείται ο ιερομόναχος που χθες το απόγευμα έριξε χωρίς κανέναν δισταγμό βιτριόλι στα πρόσωπα και τα χέρια Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 7 Μητροπολίτες. Ο δράστης, που δικαζόταν υπόθεσή  του, είχε  μαζί του, σύμφωνα με μαρτυρίες τρία μεγάλα μπουκάλια με το καυστικό αυτό υγρό αλλά πρόλαβε να ρίξει τα δύο.

Η νέα αυτή υπόθεση , που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή συνανθρώπων μας , έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, η οποία είναι ήδη σε σοκ μετά την δολοφονία της 2οχρονης Καρολαϊν, τους συνεχείς βιασμούς γυναικών, τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες κλπ. Που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά γύρω μας.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου.Ο 37χρονος ιερομόναχος είχε σε πρώτο βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης o ιερομόναχος ξαφνικά έβγαλε από την τσάντα του μπουκάλια με βιτριόλι εκτοξεύοντας το καυστικό υγρό , τραυματίζοντας επτά Μητροπολίτες, οι οποίοι αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. Ο δράστης συνελήφθη γρήγορα, καθώς από την περιοχή περνούσε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Η κατάσταση των Μητροπολιτών

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τα θύματα της επίθεσης Στο Λαϊκό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν έξι μητροπολίτες και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Από εκεί διακομίστηκαν στο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης  Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ πήρε εξιτήριο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με το in.gr . Ιδιαίτερα σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κυρίλλου, ο οποίος διακομίσθηκε στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ