Σπ. Καραβάς: “Δεν προκύπτει η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της αποξήλωσης των πεζοδρομίων και της αλλαγής του τάπητα με κυβόλιθους στην Π. Τσαλδάρη”

Οι “Ορίζοντες δημιουργίας” Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  και ο επικεφαλής Σπύρος Καραβάς, ανέφεραν στο Δ.Σ της 29ης Μαρτίου σχετικά με το έργο της Π. Τσαλδάρη και του ηλεκτροφωτισμού στο Δερβένι:

“Στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή ψηφίσαμε θετικά στην αποδοχή χρηματοδότησης του έργου αυτού με τις εξής ενστάσεις:

-Δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση και ενημέρωση.

-Δεν προκύπτει η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της αποξήλωσης των πεζοδρομίων και της αλλαγής του τάπητα με κυβόλιθους στην Π. Τσαλδάρη.

-Δεν θεωρούμε ότι είναι σε προτεραιότητα η Π. Τσαλδάρη. Υπάρχουν άλλοι δρόμοι στο Ξυλόκαστρο (π.χ. Νοταρά), ο κεντρικός στο Δερβένι και σε άλλα χωριά του δήμου (π.χ. η “σκοτεινή” Λυκοποριά) που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και ανάπλασης.

Προτείναμε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή και μετά από σύντομη διαβούλευση να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο έργο.

Δεν εισακουστήκαμε για άλλη μια φορά.

Στο συμβούλιο της 29ης Μαρτίου το θέμα ήταν “Τροποποίηση προϋπολογισμού…” και όχι η αποδοχή της χρηματοδότης όπως λαϊκίστικα υποστηρίχθηκε από την δημοτική αρχή.

Όλες οι παρατάξεις για περίπου τους ίδιους λόγους καταψήφισαν το έργο της Π. Τσαλδάρη.

Η θέση μας για το έργο :

Συμφωνούμε στην χρηματοδότηση την οποία ψηφίσαμε άλλωστε θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η γεωμετρία των πεζοδρομίων της Τσαλδάρη (κυρίως το πλάτος) και το υλικό του οδοστρώματος.

Συμφωνούμε:

  • στις επισκευές των σταμπωτών του βόρειου και νότιου πεζοδρομίου όπου έχουν φθαρεί.
  • στις δεντροφυτεύσεις με φυτά που θα επιλεγούν από ειδικούς.
  • σε αποστραγγιστικά έργα.
  • σε αντικατάσταση του φωτισμού.

Επιβάλλεται η επισκευή όλων των ραμπών ΑΜΕΑ.

Διαφωνούμε με την αντικατάσταση των σταμπωτών με πλάκες πεζοδρομίου και με την αντικατάσταση του οδοστρώματος με κυβόλιθους. Θέμα ασφάλειας έχει πολύ μεγαλύτερο η Νοταρά ή και κάποιοι κάθετοι δρόμοι στο Ξυλόκαστρο, όπως και ο κεντρικός δρόμος στο Δερβένι και εκεί μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας, αλλά ΟΧΙ στην Π. Τσαλδάρη.

Λέμε ΝΑΙ στον φωτισμό του περιφερειακού Δερβενίου.

Συνεχίζουμε στην υπηρέτηση του ελεγκτικού αντιπολιτευτικού μας ρόλου. Έχουμε σαν στόχο να αλλάξουμε τη φιλοσοφία Διοίκησης του Δήμου και θα την αλλάξουμε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ