Στέλιος Πέτσας: « Η Τουρκία επιδίδεται σε μία επίμονη προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ο ταραξίας της Ανατολικής Μεσογείου»

Αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας , στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η γειτονική χώρα «επιδίδεται σε μία επίμονη προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ο ταραξίας της Ανατολικής Μεσογείου». Ο κ. Πέτσας  είπε ακόμη πως η Τουρκία περιφρονεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Παράλληλα έκανε σαφές  πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παντελώς αναξιόπιστο συνομιλητή. Η έκδοση νέας παράνομης Navtex, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή που επικαλύπτει τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, δείχνει για πολλοστή φορά την επιμονή της σε μια προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, που αγνοεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, περιφρονεί τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της περιοχής» τόνισε ο κ. Πέτσας για να προσθέσει. «Ενημερώσαμε γι’ αυτό Συμμάχους και εταίρους και επιδώσαμε στην Άγκυρα διάβημα διαμαρτυρίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ