Στήριξης με δύο πυλώνες στους αγρότες με συνολικό πακέτο 19 δις

Άμεσες ενισχύσεις και επιχορηγήσεις που θα φθάσουν τα 19 δις. Ευρώ θα δοθούν στους αγρότες . Στόχος η αγροτική ανάπτυξη της χώρας  και θα αφορά όμως την περίοδο 2021-2027 στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Πιο αναλυτικά, από αυτά τα κονδύλια τα περίπου 14,8 δισ. ευρώ αφορούν τις επιδοτήσεις που εισπράττουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την παραγωγή των προϊόντων τους. Σημαντικά αυξημένα όμως, κατά 4,72%, είναι τα ποσά του λεγόμενου δεύτερου πυλώνα (Αγροτική Ανάπτυξη) που θα κληθούν να διεκδικήσουν αγρότες και επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων της παραγωγής ή της καλλιέργειάς τους. Το πακέτο αυτό ανέρχεται στα 4,195 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, το πακέτο εξασφαλίστηκε  από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο, όπου και συμφωνήθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ.  Χρειάστηκαν όμως και οι επίσης σκληρές διαπραγματεύσεις που έδωσε η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, προκειμένου να ανατραπεί το σκηνικό των αρχικών προτάσεων της Κομισιόν, αλλά και να ανατραπούν αρκετά νέα στοιχεία της ΚΑΠ που θίγουν τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών. Έτσι αποφύγαμε την μείωση της τάξης του 15% που προβλεπόταν πριν από δύο χρόνια για τον δεύτερο πυλώνα  της στήριξης , δηλαδή τον εκσυγχρονισμό και τις καλλιέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ