Στα άκρα οδηγούνται καθημερινά οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας

Από το κακό στο χειρότερο πάνε οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας. Τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει «χτυπήσει κόκκινο» , μετά και τη νέα επίθεση στην Γαλλία και τον πρόεδρο της  Εμμανουέλ Μακρόν την Τετάρτη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας».

Στο μεταξύ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα σκίτσου που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο .

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ