Στα έργα  λέμε ναι! Σημαντικά έργα ανακοίνωσαν σήμερα ο Βασίλης Νανόπουλος και ο Αναστάσιος Γκιολής για τον Δήμο Κορινθίων

Πολλά καινούρια έργα για τον Δήμο Κορινθίων ανακοίνωσαν σήμερα το πρωϊ σε κοινή συνέντευξη Τύπου  ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην  αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, στην κατασκευή καινούριου κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου, στην κατασκευή Μουσείου Μικρασιατικής Τέχνης, την ανακαίνιση του Λαογραφικού μουσείου Κορίνθου, την αποκατάσταση του δρόμου στον Αρχαιολογικό χώρο των Κεχριών, ο οποίος θα γίνει επισκέψιμος και με τις υπόλοιπες εργασίες αποκατάστασης που ήδη πραγματοποιούνται, καθώς και έργα οδοποιίας στον Άγιο Βασίλειο. Αναλυτικά οι δηλώσεις :

Το Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών

Αναστάσιος Γκιολής: Το έργο αφορά την αποκατάσταση του δρόμου στην παραλία των Κεγχριών, ο οποίος ενώνει τα δύο άκρα του Αρχαίου λιμανιού και αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένος. Σας παραδίδουμε τη μελέτη για την οδοποιία που τα χρήματα θα τα βάλει ο Δήμος.

Βασίλης Νανόπουλος: Η βοήθεια είναι πολύ σημαντική γιατί ο δρόμος στο σημείο έχει καταστραφεί. Με την αποκατάστασή του θα συνδεθούν οι δύο πλευρές του αρχαιολογικού  χώρου, στον οποίο εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αποκατάσταση ώστε να είναι επισκέψιμος με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται.

Γκιολής: Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για όλη την Περιφέρεια, γιατί είχαμε μείνει πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού και μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και σας συγχαίρω πραγματικά, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε την ιστορία της Κορινθίας μας. Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε ταξίδια για να φέρουμε ιδέες από το εξωτερικό.  Τον πολιτισμό τον έχουμε εδώ.

Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

Νανόπουλος: Το επόμενο έργο αφορά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε το ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, άρα η λειτουργία του ΧΑΔΑ μπορεί να διακοπεί. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Τρίτσης και θα εκτελεστεί από τον Δήμο.Η Περιφέρεια έχει κάνει από το 2018 την μελέτη και ο Αντιπεριφερειάρχης την έχει φέρει σήμερα μαζί του.

Γκιολής: Παραλάβαμε μία ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με αυτές τις χωματερές. Με χαρά σήμερα σας παραδίδω την μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Το έργο για τα απορρίμματα για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ύψους €150.000.000 και ευτυχώς με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη το θέμα πέρασε από την οικονομική επιτροπή και έτσι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και από το καλοκαίρι θα μπορέσει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων τα οποία θα επεξεργαστούν με σύγχρονους τρόπους αντίστοιχα εργοστάσια διαχείρισης.

Κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων

Νανόπουλος: Ένα άλλο θέμα είναι η δημιουργία στην Κόρινθο ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου καθώς και κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων. Χρόνια το συζητάμε και δεν έχει γίνει. Σκόπιμα δεν το περιελάβαμε στον προϋπολογισμό γιατί υπάρχει πρόγραμμα από το Υπουργείο. Πρόσφατα ο κ. Γκιολής πήρε τη δέσμευση από τον υπουργό ότι σε κάθε πρωτεύουσα  νομού της Περιφέρειας θα γίνει και ένα αθλητικό κέντρο. Θα γίνει κοντά στον Συνοικισμό. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα μπορέσουμε να το φτιάξουμε με χρήματα του Δήμου.

Γκιολής: Η μόνη ανησυχία του κ. Νίκα είναι να βρεθεί ο χώρος. Αφού βρέθηκε θα προχωρήσουμε.

Άλλα έργα

Νανόπουλος: Επίσης η Περιφέρεια θα παραχωρήσει οικόπεδο στον Συνοικισμό και ο Δήμος θα χτίσει εκεί το Μουσείο Μικρασιατικής τέχνης. Επίσης έχουμε τους δρόμους στον Άγιο Βασίλειο, στο Σοφικό προς Αγγελόκαστρο.

Γκιολής: Επίσης θα μπουν καινούριες κολώνες φωτισμού στο Κανταρέ όπως μπήκαν και στα Εξαμίλια. Θα γίνουν διαγραμμίσεις στον δρόμο του Άργους και στην Επιδαύρου προς Ισθμό.

Έχουμε καθαρίσεις το 80% των ρεμάτων στο Νομό. Και συνεχίζουμε με ρέματα στον Άσσο και ο δρόμος και τα γεφύρια και στο Σπαθοβούνι.

Επίσης υπάρχει μελέτη για το ρέμα Σάρωνας που καταλήγει στις Κιεχριές.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα του Διοικητηρίου;  Και που θα γίνει τελικά, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν:

Γκιολής: Θα συνεργαστούμε όπως κάνουμε και τώρα και θα έχουμε ένα σύγχρονο κτίριο που θα εξυπηρετεί τους Κορίνθιους αλλά και θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Νανόπουλος: Ακριβώς έτσι.  Η άριστη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα φέρει την βέλτιστη λύση γι’ αυτό το θέμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ