Στα εγκαίνια του 1ου πιλοτικού Σταθμού Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Ενέργειας κ. Χρίστος Δήμας παραβρέθηκε  στα εγκαίνια του πρώτου σταθμού  ανεφοδιασμού μικρών οχημάτων υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν επίσης παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνου Σκρέκα, , του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Διευθυντή και Πρόεδρου  Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Γιώργου Νούνεση κ.α. Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας – ΓΓΕΚ (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», όπως διαβάζουμε , από την Περιφέρεια Αττικής.  “Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μονάδα παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης νερού με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, καινοτόμο συμπιεστή υδρογόνου στα 200 bar, δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου σε υψηλή πίεση και σύστημα ανεφοδιασμού των οχημάτων με καύσιμο υδρογόνο”, αναφέρεται ακόμη .

Όπως τόνισε ο κος Δήμας στο F : “Ο σταθμός αυτός σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις πράσινες μεταφορές στην χώρα μας.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και κατανάλωσης υδρογόνου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμότητα να ανεφοδιάσει υδρογονοκίνητα οχήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του έργου βασίζεται σε ελληνική τεχνογνωσία και ο σταθμός υδρογόνου ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία συμπίεσης του καυσίμου, που αναπτύχθηκε από τη CYRUS ΑΕ, την εταιρεία spin-off του Δημοκριτου.
Θερμά συγχαρητήρια στον Δημόκριτο, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΠΡΕΤΕΑ κ. Θάνο Στούμπο, σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για την ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και σε όλες και όλους που συνέβαλαν σε ένα έργο με σπουδαίες προεκτάσεις για το μέλλον μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την προστασία του περιβάλλοντος.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ