“Στην αγκαλιά ” της κρητικής γης ο Μίκης Θεοδωράκης – Κηδεύτηκε ο μεγάλος Έλληνας

Στην αγαπημένη κρητική γη , εκεί όπου ήθελε να ταφεί, “αναπαύεται” εδώ και λίγη ώρα ο πολυαγαπημένος Μίκης Θεοδωράκης, ο μεγάλος αυτός Έλληνας και καλλιτέχνης με τη δυνατή ψυχή και το δυνατό δημοκρατικό φρόνημα.

Οι συγγενείς του και πλήθος κόσμος ήταν εκεί, στο νεκροταφείο του Γαλατά στα Χανιά όπως και στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του στην Μητρόπολη Αθηνών , για να του πούν το “Ύστατο Χαίρε” και να ευχηθούν να είναι η μνήμη του αιώνια.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέλεξε να αποχαιρετήσει τον πατέρα της τραγουδώντας το τραγούδι «Παλικάρι» σε στίχους και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από το «Αρχιπέλαγος» του 1959 ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκεί όπως και ο Πρωθυπουργός ο οποίος είπε μεταξύ άλλων : ” Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα”. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης αλλά προπάντων της ενότητας» . 

Αιωνία του η μνήμη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ