Στην Κόρινθο: Tο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας είναι εδώ για όλες τις γυναίκες που το χρειάζονται…..

Οι γυναίκες που διαμένουν στον Δήμο Κορινθίων και γνωρίζουν ή γνώρισαν την βία , κάθε μορφής, σωματική, ψυχολογική,  λεκτική, οικονομική, ή έχουν πέσει θύματα απόπειρας βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχληαης, πρέπει να ξέρουν ότι  δεν είναι μόνες , ούτε οι μόνες. Στον Δήμο λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας όπου θα βρουν την στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν την πολύ άσχημη αυτή εμπειρία. Το Κέντρο παρέχει  συμβουλευτική & ολοκληρωμένη  ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες αυτές. Επίσης όπου χρειάζεται παραπέμπουν τα θύματα σε ξενώνες, Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές , Νοσοκομεία, κλπ, ενώ πραγματοποιούν και δράσεις ενημέρωσης του κοινού.

Το σύνθημα «Δεν είναι  η μόνη, δεν είσαι μόνη» και οι Υπηρεσίες είναι δωρεάν και φυσικά λειτουργεί με τους κανόνες του απορρήτου.  Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορινθίων από 12/11/2013 υλοποιεί την Πράξη «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ » στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Πελοπόννησος 2014-2020»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ