Στην παρουσίαση της έκδοσης :“Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα – 200 χρόνια ιστορίας – Προκλήσεις και προοπτικές” ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη χθες το απόγευμα για την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς “Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα – 200 χρόνια ιστορίας – Προκλήσεις και προοπτικές”. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ η ειδική έκδοση προέκυψε από την συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με επιστημονική ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Περιφέρεια, δε τρεις βασικές ενότητες:

Η πρώτη αποτελεί ιστορική αναδρομή, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου και της συμβολής του αγροτικού τομέα και των αγροτών στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδος.

Η δεύτερη, αφορά σε μια επιμέρους παρουσίαση των προϊόντων και κλάδων του αγροτικού τομέα, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε δείκτες όπως η συμμετοχή στο ΑΕΠ, η απασχόληση και η διατροφική επάρκεια.

Η έκδοση κλείνει με την τρίτη ενότητα “Με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και προοπτικές του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ