Στην 6η θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ η Ελλάδα

Στο 62% έφθασε στη χώρα μας η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ειδικότερα, το 2020 η συνολική απορρόφηση έφθασε στο 62% (σε όρους ενωσιακής συνδρομής), με το σύνολο των δαπανών να ανέρχεται σε 11,6 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά αξιοποιήθηκαν οι ευελιξίες του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για την αντιμετώπιση των υγειονομικών, οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας, κινητοποιώντας συγχρηματοδοτούμενους πόρους συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έτσι βρίσκεται στην 6η θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

 «Οι υψηλοί ρυθμοί απορρόφησης αντικατοπτρίζονται και στα αυξημένα αιτήματα πληρωμής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αθροιστικά για το 2020, υποβλήθηκαν αιτήματα συνολικού ύψους 4,3 δισ. ευρώ, από τα οποία 3,6 δισ. ευρώ εισέρευσαν στα δημόσια έσοδα της χώρας. Σημειώνεται πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό ετήσιων αιτημάτων από την έναρξη του ΕΣΠΑ 2014-2020», τονίζει το υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ