Στη Βοστώνη ο Χρίστος Δήμας για να μελετήσει βέλτιστες πρακτικές και να “χτίσει γέφυρες επικοινωνίας» για το οικοσύστημα καινοτομίας

Στην Βοστώνη βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας όπου επισκέφτηκε το Campus του Massachusetts Institute of Technology (MIT) με τον Πρόξενο Στρατό Ευθυμίου, όπου ξεναγήθηκαν από τον Νίκο Ανδρικογιαννόπουλο (ΜΙΤ), ιδρυτή της Metrika, όπως αναφέρει ο κος Δήμας στην σελίδα του στο F . Εκεί αναφέρει ακόμη σχετικά με το ενδιαφέρον αυτό ταξίδι:
” Με κέντρο το Campus του MIT στην Kendall Square, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φοιτητές, spin – off εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες έχουν «χτίσει», σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων, ένα εντυπωσιακά διαδραστικό οικοσύστημα καινοτομίας στο οποίο δημιουργούνται πολλές από τις ιδέες του μέλλοντος.
 Η παρουσία «ταλαντούχων» Ελλήνων στο οικοσύστημα καινοτομίας της Βοστώνης είναι σημαντική.
Ο στόχος της επίσκεψης μας εδώ, είναι να μελετήσουμε βέλτιστες πρακτικές, να χτίσουμε «γέφυρες επικοινωνίας» με την Ελλάδα και ειδικότερα το οικοσύστημα καινοτομίας.
Το Ελληνικό στοιχείο στο MIT μπορεί κανείς να το παρατηρήσει ακόμα και στις υποδομές του. Σε μία από τις κεντρικές εισόδους δεσπόζει η επιβλητική επιγραφή με το όνομα του φιλοσόφου Αριστοτέλη, ενώ μέσα στο κτήριο υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρο κίονες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ