Στη μάχη για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς με το πρώτο φως της ημέρας ενάερια και επίγεια μέσα στην Αχαϊα

Καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στην Αχαϊα αλλά συνεχίζεται η μάχη να σβήσει εντελώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες και εκκένωσε τέσσερα χωριά, ενώ έκαψε και πολλά σπίτια , καλλιέργειες και δάσος. Τα νεώτερα όμως στοιχεία αναφέρουν πως 16 άτομα έχουν τραυματιστεί απο την φωτιά. Πολλά από αυτά πήγαν στο νοσοκομείο του Αιγίου με αναπνευστικά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ απο το πρωϊ επιχειρούν ξανά και τα εναέρια πυροσβεστικά  μέσα. Ενεργά αλλά με καλύτερη εικόνα είναι τα μέτωπα σε Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες .

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις,  έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες ενώ και σήμερα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ