Στις 12:00 ανακοινώνεται το νέο lockdown σε όλη την χώρα – Ποιοι λόγοι το επέβαλλαν;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που στις 12:00 το μεσημέρι θα ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις της κυβέρνησης , μετά την σύσταση των λοιμωξιολόγων και θα μιλούν για ένα καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Και ενώ η κατάσταση έδειχνε να μην φθάνει στο κλείσιμο , πως ελέγχεται και πως ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό για την οικονομία, όμως τα πράγμα άλλαξαν ξαφνικά μέσα σε δύο ημέρες.

Η απόφαση ελήφθη χθες λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων , 2.646 και των 18 θανάτων σε μια ημέρα. Επίσης το σύστημα Υγείας ασφυκτιά και δεν θα αντέξει μεγαλύτερη επιβάρυνση. Έτσι η κυβέρνηση καλείται και πάλι να επιβάλλει μεγαλύτερους περιορισμούς. Για πόσο χρόνο ακόμη δεν ξέρουμε . Από δύο εβδομάδες έως και ένα μήνες, λένε οι πληροφορίες.

Η χώρα επιστρέφει στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στις μετακινήσεις με SMS ενώ θα κλείσουν όλα σχεδόν,  πιθανότατα και τα γυμνάσια και λύκεια που θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Μόνο νηπιαγωγεία και δημοτικά θα παραμείνουν ανοικτά.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε με την πολιτική που ακολούθησε στο να θωρακίσει έγκαιρα το σύστημα Υγείας και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Εν αναμονεί λοιπόν του νέου σκληρού διαγγέλματος Μητσοτάκη στις 12:00., ο οποίος θα έχει δίπλα του τον καθηγητή Σωτήrη Τσιόδρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ