Στις 7 Απριλίου ξεκινά η δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία –  Πώς θα γίνεται η διαδικασία για τους μαθητές

Στις 7 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δωρεάν  διάθεση των self test στα φαρμακεία , σε μια ακόμη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού . Προτεραιότητα  θα έχουν οι  μαθητές Λυκείων και  οι εκπαιδευτικοί, εν όψει του ανοίγματος των σχολειών . Αμέσως μετά θα επιτραπεί η δωρεάν διάθεσή τους στο γενικό πληθυσμό έως 65 ετών. Τελευταίοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προσωπικά τεστ οι άνω των 65, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν θωρακιστεί από το εμβόλιο. Οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους θα πρέπει να έχουν κάνει self test τα οποία βέβαια θα πρέπει να είναι αρνητικά. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, τα τεστ θα αποθηκευτούν σε 2 μεγάλες αποθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από εκεί θα διανεμηθούν σε 100 φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα.

Πώς θα παίρνουμε τα τεστ

Οι πολίτες θα επιδεικνύουν τον ΑΜΚΑ τους και θα παραλαμβάνουν το τεστ, μαζί με φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης του τεστ. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα self testing.gov.gr. Οι μαθητές θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο κάθε Δευτέρα με αρνητικό τεστ. Για τους μαθητές τη δήλωση κάνει ο κηδεμόνας τους.

Οι γονείς θα παραλαμβάνουν από το φαρμακείο τα τεστ για τα παιδιά τους με επίδειξη του ΑΜΚΑ και θα πραγματοποιείται στο σπίτι 24 – 48 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το τεστ είναι αρνητικό ο γονέας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο. Αν είναι θετικό θα πρέπει να γίνει και επαναληπτικό τεστ (rapid test) προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία. Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ