Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας λίγο πριν φθάσει ο Πρωθυπουργός : ” Φθάνει πια η κοροϊδία για την κλειστή Διώρυγα”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα στον Ισθμό αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ του νομού μας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Διώρυγα σε λίγη ώρα.  Παρών και ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε . Με πανό εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τη σημερινή κατάσταση στην Διώρυγα και έκαναν λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης . Επίσης αναφέρθηκαν στο “υψηλό κόστος του έργου” . Υπενθυμίζουμε το χθεσινοβραδινό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Ν.Ε Κορινθίας  για την διώρυγα:

“Άλλη μια επίσκεψη Μητσοτάκη αύριο στην Διώρυγα. Αυτή τη φορά όσο πιο αθόρυβα μπορεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις. Θα έρθει να δηλώσει όσο πιο διακριτικά μπορεί το προσωρινό άνοιγμα της Διώρυγας, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις και συνέπειες της επιλογής αυτής. Η Διώρυγα θα ανοίξει για να ξανακλείσει σε τρεις μήνες. Θα καλύψει όπως όπως την προεκλογική περίοδο και μετά λουκέτο και πάλι!
Η Διώρυγα Κορίνθου για πρώτη φορά στην ιστορία της παραμένει κλειστεί για πάνω από 18 μήνες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αποκλειστική αιτία την αδιαφορία που αυτή επιδεικνύει. Το Ελληνικό Δημόσιο στερείται πόρους, η τοπική κοινωνία στερείται κάθε όφελος τουριστικό ή αναπτυξιακό, ενώ οι εργαζόμενοι λειτουργούν σε καθεστώς αγωνίας και ανησυχίας για το μέλλον τους.
Παρά τη φαραωνική επέμβαση και την δυσθεώρητη αύξηση του κόστους του έργου, το πρόβλημα των καταπτώσεων δεν θεραπεύεται οριστικά, αντιθέτως με την κοντόφθαλμη λογική που αντιμετωπίζεται το έργο, δημιουργεί αναπτυξιακές τροχοπέδες.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες με την μέθοδο που επιλέχθηκε θα είναι τεχνικά και οικονομικά αδύνατο να κατεδαφιστεί για να διαπλατυνθεί και εκβαθυνθεί η Διώρυγα στο μέλλον. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η ανάπτυξή της και δημιουργούνται σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα και υπερβάλλον κόστος σε μελλοντική επέκταση.
Αναρωτιέται κανείς γιατί ένα τόσο σημαντικό, πολυδάπανο, σύνθετο και ειδικό, εθνικού επιπέδου έργο πραγματοποιείται χωρίς δημοσιότητα, «στα κλεφτά» –όπως ακριβώς θα το επισκεφθεί ο Μητσοτάκης– χωρίς να έχει ενημέρωση η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία.
Αυτή η κοινωνία που έχει αντιληφθεί πλήρως πια, τον εμπαιγμό και την υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ανικανότητα και την αναλγησία των κυβερνώντων που παραδίδουν τα συμφέροντα του τόπου μας, εθνικά και τοπικά, χωρίς ντροπή και χωρίς συναίσθηση, αδιάφοροι και ανέμελοι.
Ελπίζουμε τουλάχιστον, αυτή τη φορά, ο ανέμελος πρωθυπουργός μας, να έχει κατανοήσει ότι η Διώρυγα είναι ακόμη κλειστή και ότι η διέλευση που θα πραγματοποιήσει δεν είναι βαρκάδα με ουζάκι και μεζεδάκι για να θαυμάσει τα αξιοθέατα.
Ελπίζουμε ο ανέμελος πρωθυπουργός της χώρας μας να έχει κατανοήσει πλέον τον ύψιστο γεωστρατηγικό και οικονομικό χαρακτήρα που έχει η Διώρυγα Κορίνθου στους ταραγμένους και ευμετάβλητους καιρούς που ζούμε.
Αλλιώς η αδυναμία του να κατανοήσει τα αυτονόητα κάνει πλέον επιτακτική, αναγκαία και οπωσδήποτε αυτονόητη την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Ο κύριος Μητσοτάκης με την ανεμελιά και την αδιαφορία του, έχει γίνει εξαιρετικά επιζήμιος για τον τόπο μας και γι’ αυτό οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο συντομότερο και να απαλλάξουν την χώρα από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που την καταδυναστεύει τρία χρόνια τώρα!
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ