Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι

Μία ακόμη δολοφονία με θρησκευτικά κίνητρα συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο αποκεφαλισμός του καθηγητή στο Παρίσι, (τρομοκρατική επίθεση  σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν).

Την Παρασκευή, ένας 18χρονος Τσετσένος απήγαγε καθηγητή του κολεγίου Bois-d’Aulne à Conflans στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ. Αργότερα, εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς, ύστερα από καταδίωξη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος αποκεφάλισε το θύμα και στη συνέχεια απείλησε με το όπλο του τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει πολύ γρήγορα στο σημείο. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει εκρηκτικά.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εξέλιξη της έρευνας, η αιτία της αποτρόπαιας πράξης του, ήταν η προβολή από τον καθηγητή των σκίτσων του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει σατιρικό περιοδικό.

Κατά τραγική ειρωνεία, ο δράστης, όπως όλα δείχνουν σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ